*****Florencia Bertotti Fan Site*****
Menü
 
Maria Florencia Bertotti
 
Galéria
 
Flor Trend
 
Extrák
 
Média
 
 
Flori - filmek
 
Érdekességek
 
Linkek
 
Köszi, hogy megnézted az oldalt! Gyere máskor is
látotagó olvassa a lapot.
TRY.HU

Argentín ételreceptek:)

Empanada

Hozzávalók:
a tésztához:
1 kg liszt (0000)
10 dkg marhazsír (ha sütőben sütjük, kétszer ennyi kell bele)
1 dkg só
víz (szükség szerint)
a töltelékhez:
1 kg darált marhahús
50 dkg vöröshagyma
3 kemény tojás
5-6 dkg mazsola
újhagyma (szükség szerint)
3 kanálnyi zsír
4 dkg olaj
3 kanálnyi só
2 kanálnyi köménymag
2 kávéskanálnyi őrölt pirospaprika (édes)
sűrű húsleves (szükség szerint)

Empanada - Katt a nagyobb képért!

Először a tölteléket állítjuk össze. A vöröshagymát és az újhagymát apróra vágjuk.
A marha vagy disznózsírt egy nagy leveses fazékban tűzre tesszük, s miután elolvadt, hozzáadjuk a vöröshagymát és megsózzuk. Majd beleadjuk a darált húst és jól megfőzzük.
Az őrölt piros paprikát - a köménymagot is hozzáadva - feloldjuk egy kis húslevesben, s az olajjal együtt azt is a töltelékbe keverjük. (Annyi húslevest használunk, hogy ne túl szaftos, de azért ízes masszát kapjunk.) Hozzáadjuk még a mazsolát, a felvágott kemény tojást, s végül az újhagymát. Néhány percig még főzzük, majd letakarva egy plasztik edényben hűvösre tesszük.
Ezt követően elkészítjük a tésztát. A frissen szitált lisztet - hozzákeverve a sót - beletesszük egy tálba. A közepébe mélyedést csinálunk, abba öntjük a hideg vizet, majd hozzáadva az olvasztott, langyos zsírt, jól összegyúrjuk és homogén simára dolgozzuk. A tésztát deszkán kinyújtjuk, az egyik felét ráhajtjuk a másikra, majd újra nyújtjuk, s megint hajtunk... A tizedik nyújtás-hajtás után 2 mm vékonyra kinyújtjuk. 12 cm-es átmérőjű kerek formájú kiszúróval kiszaggatjuk. Mindegyik lapocska közepébe 1 kanálnyi tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, majd a szélét körülnyomkodva összefogjuk („repulgue”-t csinálunk). Végül a töltött tésztákat sütőlemezre rakjuk, és forró sütőben (vagy tűzhelyen bő olajban vagy zsírban) szép pirosra sütjük. Jó melegen tálaljuk!
Amit egy kiváló empanadához tudni kell:
- A tölteléket egy nappal korábban készítjük el, hogy jó hideg legyen a töltéskor!
- 1 kg tésztából 50 empanadát kapunk.
- A hagyományos empanadát hússal töltve, könyv alakra hajtjuk. A szélét körülnyomkodjuk, ezt nevezzük „repulgue”-nek.
- A tészta gyúrhatóbb lesz, ha omlós télen és keményebb nyáron.


Matambre relleno (töltött hús)

Hozzávalók:
1,25 kg marhahús

bors
4 tojás
30 dkg tejben beáztatott zsemlemorzsa
4 kanálnyi apróra vágott petrezselyemzöldje
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanálnyi őrölt piros paprika
10 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 hosszában csíkokra vágott sárgarépa
3 sült paprika
5 keménytojás

Matambre - Katt a nagyobb képért!

A marhahússzeletet jól megtisztítjuk a zsiradéktól, és sóval, borssal fűszerezzük.
Elkészítjük a tölteléket: a habosra kikevert tojáshoz hozzáadjuk a beáztatott zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldjét, a fokhagymát, az őrölt piros paprikát, a reszelt sajtot, s ezt is sózzuk, borsozzuk. A jól összekevert masszát rákenjük a kiterített hússzeletre, s arra ráfektetjük - egymástól egyenletes távolságban, négy adagban - a sárgarépacsíkokat. A hús egyik (keskeny) végére elhelyezzük a sült paprikákat, azokra pedig a megtisztított keménytojásokat, s innen indulva óvatosan felgöngyöljük a húst. A tekercset gyapot cérnával jól összekötjük (-varrjuk), végül hőálló fóliába burkoljuk, és három óra hosszan, forró vízben főzzük. A kifőtt húst egy préselőbe (vagy egy súly alá helyezzük), s a felszeletelése előtt, 24 órára hidegre tesszük. (Tálalhatunk mellé salátát és valamilyen szaftot is.)


Quimbos tojások

Hozzávalók:
a tojásokhoz:
5 tojássárgája
3 dkg porcukor
3 dkg kukoricakeményítő
a sziruphoz:
30 dkg cukor
3,5 dl víz
0,5 dl rum
a chantilly krémhez:
20 dkg tejföl
5 dkg porcukor
1 dkg vanília esszencia

Quimbos - Katt a nagyobb képért!

Habverő tálba tesszük az 5 tojássárgáját, hozzáadjuk a porcukrot, s (géppel) habosra kikeverjük. Ezután beletesszük a kukoricakeményítőt is, és addig keverjük, amíg teljesen sima lesz. Végül a kis papír pudingformákat háromnegyedükig megtöltjük ezzel a masszával, majd sütőben szép pirosra sütjük. A tojások után elkészítjük a szirupot: a cukrot megpirítjuk, majd a vízzel felfőzve felolvasztjuk, s miután kihűlt, belekeverjük a rumot. Végül a chantilly krémet készítjük elő: a tejfölt a porcukorral és a vaníliával kemény habbá verjük.
A megsült quimbos tojásokat (a papír pudingformákkal együtt) belemártjuk a szirupba, majd kétfelé vágjuk és megtöltjük a chantilly krémmel. A felületét „nappage”-val (sűrű, fényesítő sziruppal) festjük.
Jó hidegen tálaljuk!





 

 
Üdv a honlapon!
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat
 
Számláló
Indulás: 2004-11-29
 
Legyen ez a kezdőlapom!
 
Szórakozás
 
Csacska magazin
 
Argentina
 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Az oldal a Sztárok, bulvár kategóriában a 20., az Abszolút toplistán pedig a 84. helyen áll!

Társoldalaim

 Kattints a képre a teljes mérethez! 

Ha te is szeretnél Site tesó lenni akkor írd meg a Flor könyvébe! 40*40-kép kell ha nem tudsz csinálni megcsinálom!

Sajátom:

Kattints a képre a teljes mérethez!

Florencia Bertotti a tévében

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?